Patelnia tytanowo- diamentowa Woll posiada: - 5-cio warstwową powłokę - 8-mm dno - wykonana jest z jednolitego odlewu - ma odpinaną rączkę - nadaje się na kuchenkę gazową, elektryczną i indukcyjną - szybko i równomiernie się nagrzewa - do stosowania w piekarniku - nagrzewa się do 250*C - ma 25- letnią gwarancję na równość dna - posiada szklaną pokrywę w zestawie - wyprodukowana w Niemczech Jajka na pomidorach przygotowane na nowej patelni były wyjątkowo smaczne i soczyste, bo zachował się cały sosik, który wypłynął z pomidorów. W przeciwieństwie do patelni z powłoką teflonową lub ceramiczną, patelnie teflonowe wyróżnia wyjątkowa odporność na mechaniczne uszkodzenia poprzez stosowanie metalowyh akcesoriów i ścieranie. Pokrywa posiada dodatkowo małe ujście na parę, dlatego pokrywa nie zaparowuje i można obserować proces smażenia jajek, tak by żółtka się nie ścięły. Należy mieć to na uwadze, by kupując warzywa i inne artykuły spożywcze bio podczas obróbki nie wchodziły w reakcje z cząstkami teflonu lub powłoki ceramicznej. Można na patelni smażyć z niewielką ilością tłuszczu bez przywierania, ale smażenie z tłuszczem to prawdziwa przyjemność. Smażyłam kotleciki z indyka i tradycyjne schabowe w panierce i były bardziej chrupiące i bardziej soczyste niż z mojej poprzedniej ceramicznej patelni. Muszę stwierdzić, że wszystkie peany wypisane na temat tych patelni pokrywają się w 100% . Patelnie tytanowe wykonane są ze specjalnego stopu i utwardzane w wysokiej temperaturze, co zapewnia jednakową odporność na całej ich powierzchni. I choć jest naprawdę wielka jestem w stanie utrzymać ją jedną ręką wykładając zawartość na talerz. Patelnie tytanowe to inwestycja na lata i jest w czym wybierać. Z tego powodu wybrałam niższą patelnię i choć do siłaczek nie należę użytkowanie pateni nie nastręcza mi żadnych trudności.