W smaku da się odczuć smak papryki, jest to więc opcja idealna dla miłośników tego warzywa. około 700-800 g łopatki wieprzowej lub karkówki 1 papryka czerwona 1 czerstwa kajzerka ok 1/2 szklanki mleka 1 jajko 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki mielona słodka papryka sól, pieprz bułka tarta do panierowania Udostępnij Zapisz Kolorowe mielone, z dodatkiem mielonej papryki czerwonej oraz natki pietruszki. Do miski z mięsem dodajemy jajko, posiekaną natkę oraz przyprawy. Panierujemy je w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy z mięsnej masy okrągłe kotleciki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2020/09/24/mielone-paprykowe/