Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem tartego jabłka oraz suszonych śliwek to doskonała propozycja na obiadową surówkę. - 1/2 główki czerwonej kapusty - 1/2 czerwonej cebuli - 1 jabłko - kilka suszonych śliwek - 2 łyżeczki miodu - 3 łyżki majonezu - 1 łyżka białego octu winnego - sól, pieprz Kapustę szatkujemy. Przepis na taką surówkę wypatrzyłam kiedyś na jednej z kartek z kalendarza. Jeśli zrobicie ją tuż przed podaniem sałatka będzie bardzo chrupiąca; jeśli zaś przygotujecie ją z kilkugodzinnym wyprzedzeniem przyjemnie zmięknie. Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonych śliwek
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/01/21/surowka-z-czerwonej-kapusty-jablka-i-suszonych-sliwek/