Krem czekoladowo orzechowy lubią chyba wszyscy. Warto przygotować go samemu w domu. Wtedy wiemy co jemy. Mój krem zrobiłam na mleku skondensowanym, ale możecie użyć zwykłego mleka. Czekolady też można zamienić. U mnie mleczna i gorzka, ale możecie zrobić tylko z mlecznej, lub tylko z gorzkiej. Zależy jakie smaki lubicie. Można też dosłodzić miodem. Acha...., zamiast oleju, można użyć masła. Sami widzicie jak wiele jest możliwości. Krem należy przechowywać w lodówce. Jest dość gęsty, a w lodówce jeszcze twardnieje, także trzeba go wyciągnąć trochę wcześniej, żeby dobrze się smarował. Świetny na kanapki, do naleśników, ale również jako nadzienie do rogalików …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/10/krem-czekoladowo-orzechowy-domowa.html