Zupa kukurydziana z krewetkami

Zupy
21.09.2020 15:14
Zupa kukurydziana z krewetkami

śmietanki 30-36% - 1/4 łyżeczki nasion kminu rzymskiego - 1/4 łyżeczki nasion kolendry - 10 surowych krewetek tygrysich - 1 łyżka oliwy z oliwek - natka pietruszki - sól, pieprz Krewetki obierz, usuń jelita, 4 sztuki pozostaw z ogonkiem i odłóż Z kolb zetnij nożem ziarna kukurydzy. Składniki: (2 porcje) - 2 kolby kukurydzy - 2 większe ziemniaki - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki masła - 2 szkl. wywaru warzywnego - 1/4 szkl. W garnku rozpuść masło, wrzuć posiekane 2 ząbki czosnku, pokrojoną w kostkę cebulę oraz kukurydzę. Na patelni, z dodatkiem oliwy i plasterków czosnku, obsmaż odłożone krewetki (po 1 minucie z każdej strony). Zupę rozlej do misek, dołóż po 2 sztuki smażonych krewetek i posyp natką pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/09/zupa-kukurydziana-z-krewetkami-corn.html