Mam nadzieję, że Wam również posmakują 😘 a wracając do grzybków to mój tato bardzo często je mieli głównie dlatego, że jego wnuczki, gdy widzą całe grzyby np. w gołąbkach to wtedy nie chcą ich zjeść...a zmielone nadadzą również danej potrawie cudownego aromatu, a dzieci ich nie wykryją 😉 Składniki: medaliony wieprzowe 200 g, mąka pszenna 3 łyżki, grzyby suszone zmielone 2 łyżki, śmietanka 30% 50 ml, liść laurowy 2 szt, sos sojowy 1 łyżka, sól i pieprz, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy solą i pieprzem. Jakiś czas temu dostałam od mojego taty zmielone suszone grzybki, w związku z tym staram się je jakoś smacznie wykorzystać i na wczorajszy obiad zrobiłam mięsko w sosie z suszonych grzybów... Smażymy z każdej ze stron aż mąka przyrumieni się na złoty kolor, podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz grzyby. Podajemy w towarzystwie ziemniaków lub kaszy z dodatkiem pysznej surówki. Następnie obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany olej.