Nie dacie się chyba długo namawiać na ich przygotowanie? 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (w oryginale około 400 g – u mnie trochę więcej) 250g płatków owsianych (u mnie mieszanka górskich i błyskawicznych – nieznacznie więcej) 75 g wiórek kokosowych 100 g suszonej żurawiny 125 g orzeszków ziemnych 125 g mieszanki nasion (np słonecznik, sezam) szczypta soli morskiej Odmierzamy sobie wszystkie składniki (płatki owsiane i bakalie można zmieszać w jednej misce). W przepisie jest około 400 g mleka skondensowanego – ja dałam więcej – miałam mleko z Gostynia. Zmieszałam też płatki owsiane górskie i błyskawiczne (w oryginale tylko górskie) i moim zdaniem tak jest najlepiej 🙂 Jakie jeszcze zmiany wprowadziłam? Wydawał się doskonały, bo łączył coś co lubię – bakalie i płatki owsiane z szybkością wykonania. Dodałam też troszkę więcej płatków owsianych i bakalii – ale to tak dla równowagi, nie jakoś przesadnie dużo. Udostępnij Zapisz Wiele razy widziałam przepis Nigelli na owsiane batony z mlekiem skondensowanym, ale dopiero teraz zdecydowałam się go wypróbować.