Składniki: - 12 dużych , mięsistych papryk - 150 ml octu 10% - 150 ml wody - 2 łyżki cukru - 1łyżka soli - 6 liści laurowych - 8-10 ziarenek pieprzu - 150ml oleju - 300 g ulubionej musztardy Jeśli znudziła się Wam marynowana papryka bądź szukacie czegoś nowego to ten przepis jest dla Was. Do dużego garnka wlewamy wodę,ocet , sól,cukier oraz liście laurowe z pieprzem. Zalewy jest mało,ale w trakcie gotowania papryka puszcza sok. Nie trzeba pasteryzować ,wystarczy trzymać w ciemnym i chłodnym miejscu. ciąg dalszy i pyszna papryka w musztardzie 😍. Jeśli jednak nie macie takiego miejsca można pasteryzować ok 5 min.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/09/papryka-w-musztardzie-po-chorwacku.html