Odkąd jestem posiadaczką wspaniałego robota, który zagniata ciasto za mnie w 2 minuty, robię pierogi dużo chętniej :) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka gorącej wody 1/3 łyżeczki soli 3-4 łyżki oleju Farsz: 600 g. pieczarek 1 cebula 200 g. sera żółtego masło do smażenia Wykonanie: Pieczarki zetrzeć na tarce. Gotowe pierogi układać na ściereczce, przykryć drugą ściereczką, żeby nie obeschły. Pierogi podałam z cebulką usmażona na maśle. Ciasto podzielić na dwie części, żeby łatwiej się wałkowało. Uformować kulę i zostawić pod przykryciem na 15-20 minut, żeby odpoczęło. Na każdym krążku układać farsz i zlepiać pierogi. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle, dodać pieczarki. Pierogi wrzucać na wrzątek partiami. Fajnie się sprawdzą na piątkowy obiad.