Deser budyniowy z bananami - składniki: - 50 g proszku budyniowego waniliowego - 500 ml mleka - 1,5 łyżki cukru - 50 g białej czekolady - 120 g miękkiego masła - 100 g mascarpone - 4 banany - sok wyciśnięty z połowy cytryny - dodatkowo: po około 30 g białej i 30 g mlecznej czekolady do oprószenia wierzchu Doskonale kremowy deser budyniowy z mascarpone, bananami, białą i mleczną czekoladą, który świetnie wygląda i wyśmienicie smakuje. W pozostałych 100 ml mleka rozmieszaj proszek budyniowy wraz z cukrem. Rondelek zestaw z ognia, dodaj połamaną na mniejsze kawałki biała czekoladę i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Jak zrobić deser budyniowy z bananami? Wierzch deserów oprósz białą i mleczną czekoladą startą na dużych oczkach tarki.