Składniki: podwójna pierś kurczaka 1 łyżeczka miodu 1 łyżka sosu sojowego 0,5 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy mix sałat (ja najbardziej lubię ten z Biedronki z rukolą) pół słoiczka pomidorów suszonych w oleju (z Biedronki, mogą być te z pestkami dyni lub bez) 1 mozarella sól i pieprz Składniki na sos jogurtowo-czosnkowy: 3 czubate łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 0,5 płaskiej łyżeczki miodu 0,5 łyżeczki octu balsamicznego lub soku z cytryny 0,5 łyżeczki świeżego lub mrożonego koperku sól i pieprz Podwójną pierś z kurczaka przekrój na 4 kotlety. Przychodzę dziś do Was z pomysłem na bardzo lekki obiad lub kolację – pierś z kurczaka w miodowej marynacie. Do niewielkiego słoiczka (będzie łatwiej przechowywać, jeśli coś zostanie) lub miseczki dodaj jogurt grecki, drobno pokrojony czosnek, miód, ocet balsamiczny (lub sok z cytryny), koperek, sól i pieprz. Sałatka gotowa :) Zamarynowane kotlety z piersi kurczaka podsmaż na patelni grillowej na niewielkiej ilości oleju. Wyciśnij jeszcze około 0,5 łyżeczki soku z cytryny i wszystko wymieszaj, dokładnie rozprowadzając marynatę po mięsie. Dodaj do niej 1 łyżeczkę miodu, 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę musztardy. Jako dodatek do mięsa proponuję pyszny mix sałat z suszonymi pomidorami, które swoją kwaskowatością zrównoważą słodycz miodu.