Składniki blaszka 23/33 : ciasto kruche: mąka pszenna 25 dag, cukier puder 10 dag, żółtka 3 szt, cukier waniliowy 16 g, margaryna 15 dag, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, ciasto orzechowe: masło 200 g, cukier 10 dag, jajka 4 szt, mąka pszenna 15 dag, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, orzechy włoskie krojone 15 dag, dodatkowo: powidła śliwkowe 1 mały słoik, rodzynki 5 dag, orzechy włoskie krojone 5 dag, jabłka winne średnie 6 jabłek, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Kruche ciasto zagnieść i rozwałkować na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować powidłami i posypać rodzynkami oraz 5 dag orzechów. Ciasto orzechowe: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka oraz pozostałe składniki. Kruche ciasto, powidła śliwkowe, bakalie oraz jabłka.