Pieczone udka kaczki w pomarańczowej marynacie

Agnieszka

Obiad

05.09.2020 15:53

Pieczone udka kaczki w pomarańczowej marynacie

- 2 udka kaczki Pomarańczowa marynata: - 2 szklanki soku z pomarańczy - 1 łyżeczka sosu sojowego - 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy - 1 łyżeczka startego imbiru - 2 łyżki miodu - garść posiekanej świeżej kolendry - posiekana papryczka chili - 1/2 łyżeczki cynamonu - 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Na patelnię wlej sok, dodaj pozostałe składniki. Następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze przez 10-15 minut do momentu, aż udka będą mocno rumiane.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/09/05/pieczone-udka-kaczki-w-pomaranczowej-marynacie/