Składniki : - 1,5 kg udźca - 3 łyżki musztardy francuskiej - 3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka słodkiej bądź ostrej papryki - 1 łyżka ketchupu - sól,pieprz - 2-3 łyżki oliwy - 2 cebule Udziec z indyka umyć,dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. To mięsko pojawia się u Nas dosyć często więc kombinuję z marynatą by się Nam szybko nie znudziło. Pod koniec rozcinamy rękaw i zostawiamy na ok 10-15 minut by skórka się zarumieniła. Następnego dnia wkładamy do rękawa do pieczenia,zawiązujemy i pieczemy ok 1 godziny w 200 st. C.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/08/udziec-z-indyka-w-musztrdzie.html