Składniki: 5 łyżek wiórków kokosowych 500 ml mleka 1 budyń malinowy 2 pełne łyżki masła 2 płaskie łyżki cukru 0,5 limonki 1 słoiczek jagód leśnych w żelu 190 g (jeśli nie macie można użyć dobre jakości dżemu) pół opakowania ciastek francuskich Brześć groszek ptysiowy Brześć na wierzch cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Owocowo-kokosowe ciasto bez pieczenia przygotujecie w kilka minut, potem już tylko trzeba poczekać aż dobrze się schłodzi i można już zjadać je ze smakiem. Budyń wykładamy łyżką na nasz ciasteczkowy spód, wyrównujemy wierzch i wykładamy nasze jagody w żelu. Owocowo-kokosowe ciasto (deser) bez pieczenia Dziś zapraszam Was na coś pysznego do kawy lub herbaty. Pół opakowania ciastek francuskich kruszymy w dłoniach i wykładamy nimi dno. Czasem na prawdę nie trzeba dużo, by przygotować coś pysznego. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i mieszając przygotowujemy gęsty malinowo-kokosowy budyń.