Składniki : Buraki 3 sztuki Rzodkiewki 1 pęczek Szczypior Koperek 1 pęczek Ząbek czosnku Ogórki 3 sztuki Kefir 1 l, lub maślanka, lub jogurt Sok z cytryny Sól i pieprz Buraki musimy ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na spacer z psem do parku😊, lub piknik nad Wisłą. Rzodkiewki i ogórka też ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na grilla lub do pracy. Gdy już mamy ugotowane buraki, to już szybciutko to zrobimy. Osobiście uwielbiam buraki, ale nie przepadam za botwiną. 🙂 Więc to będzie chłodnik po mojej wyobraźni. Jajka gotowane, lub ziemniaki młode.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lyzkawzupie.art.blog/2020/06/14/chlodnik/