Keto mus czekoladowy (Paleo, LowCarb)

Paulina
Desery
16.08.2020 12:59
Keto mus czekoladowy (Paleo, LowCarb)

Jednak muszę się przyznać do tego, że pozwalam sobie tutaj regularnie na wino lub drinka, więc lody to w mojej opinii byłaby już przesada i za duża dawka węglowodanów, nawet jak na urlopowe standardy… Jeśli się przesadzi z mrożeniem i uzyska lody o konsystencji kamienia, to po zostawieniu ich w temperaturze pokojowej ma się po chwili lekko zmrożony keto mus czekoladowy… Zrobiony już jakiś czas temu w domu, jednak jego przygotowanie jest na tyle proste, że można pokusić się o niego nawet będąc na wakacjach. Keto mus czekoladowy Składniki - 60 g czekolada gorzka min. 85% kakao lub niskowęglowodanowa (50 g do musu + 10 g startej do dekoracji) - 2 szt. białka jaj - 20 g keto słodzidło np. alluloza lub erytrytol - 1 szczypta sól himalajska, kłodawska lub morska Składają się po prostu z czekolady oraz mleka kokosowego z kartonu, które szczęśliwie zabrałam ze sobą z Polski, bo w tutejszych sklepach ciężko o takowe. Ktoś mógłby powiedzieć, że przecież jestem na wakacjach, więc powinnam wrzucić na luz i zjeść sobie sporadycznego loda tu czy tam… Wiadomo, że będąc na wakacjach nie pokuszę się o robienie skomplikowanych keto ciast czy wyszukanych keto deserów. Dotyczy to zwłaszcza keto słodyczy, gdyż tych – jak się domyślacie – nie jestem w stanie znaleźć w lokalnych kawiarniach. Czekoladę wystarczy rozpuścić na bardzo małym ogniu, ostudzić i wmieszać w spienione mleko kokosowe, a potem umieścić masę w pojemniku i mrozić przez ok 3- 4 godziny. Przy tych temperaturach lody to nie tylko dobry sposób na osłodzenie sobie życia, ale także na schłodzenie. No to do roboty! 😀 Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku 🙂 Jak sobie zatem radzę z ochotą na coś słodkiego…? Nie wiąże się to z żadnymi konsekwencjami dla Was, np. wyższa cena czy gorsze warunki zakupu. Jednak od czasu do czasu człowiek ma potrzebę wrzucenia czegoś słodkiego na ząb… I nie mogę się nie zgodzić z takim podejściem do sprawy. Proporcje czekolady do mleka kokosowego to ok. 60 g na 350 ml.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://moderncavegirl.pl/recipe/keto-mus-czekoladowy/