Składniki: (forma o średnicy 25 cm.) Krem: 3 cytryny 1 jajko 1 żółtko 150 g cukru 50 g proszku galaretki cytrynowej 40 g masła 250 g śmietanki 30-36% 1 łyżka listków tymianku cytrynowego Spód: - 180 g mąki pszennej - szczypta soli - 80 g cukru - 80 g masła - 1 żółtko - 1 łyżka kwaśnej śmietany - 1 łyżka listków tymianku cytrynowego Dodatkowo: tłuszcz do posmarowania formy mini beziki i listki tymianku do ozdoby Krem: Z wyparzonych i osuszonych cytryn zetrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok. Na podpieczony spód wylej przestudzony krem i dalej piecz 18-20 minut. Spód piecz w 190°C przez 12 minut. Wsyp galaretkę, listki tymianku i wlej śmietankę. Ciasto na dnie nakłuj w kilku miejscach widelcem.