Składniki (12-14 sztuk): - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej - 2 dojrzałe banany - 3-4 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka mleka roślinnego - 100 g oleju roślinnego - 1 szklanka borówek Borówki opłukać i osuszyć. Takie muffinki są zawsze dobrym pomysłem na deser, ale także na śniadanie czy przekąskę. Bardzo lubię wszelkie wypieki i desery z tymi i owocami, więc dziś zapraszam na kolejny przepis. Banany rozgnieść widelcem przełożyć do dużej miski, dodać olej, ksylitol oraz mleko i dobrze wymieszać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2020/08/lekkie-muffinki-bananowe-z-borowkami.html