Ja podałam z ryżem, ale świetnie sprawdzi się też z kromką bagietki, kaszą, a nawet solo. około 400-500 g schabu 2-3 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 duża cebula 200 g pieczarek 2 puszki pomidorów 3 kiszone ogórki oregano mielona słodka papryka sól, pieprz, cukier Cebulę kroimy w piórka. Z tego też powodu już przed przygotowaniem tego dania wiedziałam, że będzie mi ono smakować (nawet pomimo tego, że fanką samego schabu nie jestem i nigdy nie byłam;) ). Za każdym razem, gdy pieczarki się podsmażą, mieszamy je z resztą składników i zgarniamy na bok. Po chwili mięso z cebulą odsuwamy na bok patelni i stopniowo dodajemy pieczarki. Mięso kroimy na paseczki lub w kostkę. Podobne do lecza;) Doskonałe na obiad, czy też jako poczęstunek dla gości. Pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy na paseczki. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy na półplasterki