Składniki na nałożenie: 350 g dobrego sera z wiaderka 2 czubate łyżki jogurtu 1 budyń waniliowy 2 małe jajka 2-3 łyżki ksylitolu/cukru 1,5 szklanki jagód Przygotowanie: mąkę i pokrojone na małe kawałeczki zimne masło umieścić w misie robota i miksować płaskim mieszadłem do pojawienia się kruszonki. Ponałuwać widelcem i wstawić do lodówki na 30 minut w tym czasie przebrać, umyć i osuszyć jagody ciasto podpiec w 180*C przez około 20 minut ser wymieszać z jogurtem, dodać budyń przesiany przez sitko i cukier. Na końcu wbić kolejno po jednym jajku i miksować tylko do połączenia składników masę serową wylać na podpieczony spód (może być gorący prosto z piekarnika), na górze równomiernie rozsypać jagody. Składniki na spód: 200 g mąki orkiszowej 1050 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli 2 łyżki ksylitolu/cukru