Banalnie prosta faszerowana cukinia

Asia
Obiad
30.07.2020 21:13
Banalnie prosta faszerowana cukinia

Przepis na: Faszerowana cukinia Składniki: 3-4 większe cukinie 350 g mięsa mielonego np. wieprzowego lub drobiowego 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki kilka listków kolendry 200 ml passaty pomidorowej 200 g mozzarelli w zalewie Jak zrobić faszerowaną cukinię? Taki szybki obiad jest często wybawieniem gdy nie ma się czasu na spędzenie kilku godzin na przygotowywanie posiłków. Pieczemy przez 5-7 minut, po tym czasie za pomocą łyżeczki wyciągamy ze środka miąższ, zostawiając ok 0,5-1 cm od brzegu. Pod koniec dodajemy passatę pomidorową i dusimy pod przykryciem przez 7-10 minut (na małym ogniu). Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na równe połówki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Krok 2 W międzyczasie na patelnię nalewamy ok 2 łyżki oleju. Do jej przygotowania użyłam mielonego mięsa wieprzowego, jednak równie dobrze możesz użyć wołowego czy z kurczaka. Zapiekana faszerowana cukinia to pomysł na ciekawy, kolorowy i aromatyczny obiad dla całej rodziny. Cukinia faszerowana Cukinia faszerowana mięsnym farszem z pewnością podbije Twoje kubki smakowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/przepis/faszerowana-cukinia/