Składniki (blaszka 23/33): Biszkopt : Woda 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, kakao 3 łyżki, olej 3/4 szklanki, jajka 5 szt, mąka pszenna 1,5 szklanki, cukier 0,5 szklanki, soda 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Krem: wiśnie bez pestek świeże lub mrożone 800 g, cukier 8 łyżek, śmietanka 36 % 500 ml, żelatyna 6 łyżeczek, sok z cytryny 2 łyżki, Polewa: czekolada mleczna 100 g, czekolada gorzka 100 g, śmietanka 36% 100 ml, Sposób przygotowania : Wodę, olej, kakao oraz 1 szklankę cukru umieścić w garnku i zagotować. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier a następnie dodać żółtka i zmiksować aż zrobi się pianka. Śmietankę ubijamy na sztywną pianę, w trzech turach dodajemy sos wiśniowy i miksujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Żelatynę zalewamy zimną wodą do pokrycia i odstawiamy do napęcznienia na 10 min. Po upływie tego czasu żelatynę rozpuszczamy na parze i dodajemy do gorącego wiśniowego sosu. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia a następnie przekrawamy go wzdłuż na pół. Gdy krem będzie już bardzo gesty to połowę wylewamy na ciasto. Powoli wlewamy ostygniętą mieszankę i miksujemy na niskich obrotach miksera do połączenia. Sos wiśniowy odstawiamy w zimne miejsce i czekamy aż zacznie tężeć. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.