Bigos z młodej kapusty z 4 składników

Jolanta
Obiad
30.07.2020 9:49
Bigos z młodej kapusty z 4 składników

Ten letni bigos z młodej kapusty różni się w smaku nieco od tradycyjnego bigosu z kiszonej kapusty, ale w sezonie uwielbiam go przyrządzać gdyż przygotowuje się go błyskawicznie. Bigos z młodej kapusty ma delikatniejszą strukturę, wręcz rozpływa się w ustach , ale w smaku to istna petarda za sprawą paprykowej kiełbasy i domowej pasty paprykowej. Składniki: 1 główka młodej kapusty ok. 600-800 g ok. 150-200 g boczku wędzonego ok. 250-300 g kiełbasy paprykowej 2-3 łyżki domowej pasty paprykowej lub ajwar 1,5 szklanki wody 3-4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe sól i pieprz do smaku Gotowy bigos z młodej kapusty podajemy ze świeżym pieczywem lub z młodymi ziemniakami z wody. Patelnię rozgrzewamy, na suchą powierzchnię bez dodatku tłuszczu wrzucamy pokrojony boczek i smażymy aż wytopi się z niego trochę tłuszczu, następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy przez ok. 5 minut. Bigos z młodej kapusty tylko z 4 składników nie licząc przypraw. Poniżej znajdziecie najlepszy przepis na najlepszy bigos z młodej kapusty. Przepis na bigos z młodej kapusty. Mój bigos z młodej kapusty to będzie Wasz ulubiony przepis sezonowy! Jak ugotować bigos z młodej kapusty? Do kiełbasy z boczkiem wrzucamy poszatkowaną kapustę, wlewamy gorącą wodę, mieszamy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz i ewentualnie sól do smaku. Przepisy z wykorzystaniem młodej kapusty znajdziecie tutaj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/bigos-mlodej-kapusty/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta