Polecam też: – gulasz z kiełbasą i warzywami – pikantny gulasz z serc – gulasz wołowy – gulasz z podrobów z pieczarkami Przepis na gulasz z kiełbasą i pieczarkami 5 cienkich cielęcych parówek 1 puszka pieczarek w plastrach – 290 g 1 puszka krojonych pomidorów w soku – 400 g 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka oleju sól, pieprz, czerwona ostra papryka do smaku Przygotowanie gulaszu z kiełbasą i pieczarkami z dodatkiem pomidorów: Parówki kroimy w grubsze plastry. Pomysł na ten prosty, ale kolorowy gulasz z parówkami i warzywami wpadł mi do głowy rano, gdy nie miałam pomysłu na obiad. Gorący gulasz podałam z makaronem fusilli, ale można zjeść z chlebem. Danie wyszło, gdyż gulasze to jednogarnkowe dania, które właściwie robią się same, no prawie same 😉 i do tego Gulasz z kiełbasą i pieczarkami smakował.