Tak zamarynowane mięso wstaw do lodówki na całą noc. ………………………………… ………… - 4 plastry karkówki - 2 szklanki bulionu - mała biała kapusta - 0,5 kg kiszonej kapusty - 200 g wędzonego boczku - 1 łyżka ketchupu - 1 cebula - majeranek - pieprz - sól - pęczek świeżego koperku - ziele angielskie - 3 liście laurowe - olej rzepakowy Po godzinie wyciągnij karkówkę z piekarnika, dodaj do niej kapustę (przywykając nią mięso), posyp świeżym, posiekanym koperkiem i piecz całość dania w temperaturze 180 stopni jeszcze przez 45 minut. Dodaj do niej ziele angielskie, liście laurowe, wlej bulion i duś pod przykryciem około 30 minut. Włóż obsmażone mięso do naczynia żaroodpornego i piecz przez około jedną godzinę w temperaturze 190 stopni. ………… ………… …………