Drożdżówki z twarogiem, jagodami i miętowym lukrem

Przekąski
26.07.2020 10:08
Drożdżówki z twarogiem, jagodami i miętowym lukrem

Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki cukru 25 g. drożdży 3 szklanki mąki 2 jajka 100 g. masła. Masa twarogowa: 250 g. twarogu 2 łyżki budyniu 2 łyżki cukru 1 żółtko Szybki się je robi, są smaczne i ładnie wyglądają. na wyzwanie 3 składniki z tego tygodnia. Lukier: 2 łyżki suszonych liści mięty gorąca woda 5-6 łyżek cukru pudru Wykonanie: Na ciasto wyłożyć masę twarogową i rozsmarować. Tak przygotowane bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Na koniec wlać roztopione i wystudzone masło. Miskę nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Zostawić na 15 minut do napuszenia. Są drożdżówki z twarogiem i jagodami z miętowym lukrem. Lukier miętowy na lato, jest super. Delikatnie zagnieść i rozwałkować na prostokąt. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 20 minut. Powoduje, że bułeczki są lekko orzeźwiające. Dodać cukier, budyń w proszku i żółtko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/07/drozdzowki-z-twarogiem-jagodami-i.html