Składniki na kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej (około 6 sztuk): 100 g kaszy jaglanej średniej wielkości kalafior (około 800 g) jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej 80 g ziaren słonecznika sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka ostra, przyprawa suszone pomidory Kotlety przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej to pyszne, wegetariańskie danie, które można podać na zdrowy, bezmięsny obiad. Takie kotlety najlepiej smakują z sosem na zimno np. czosnkowym albo tzatziki i surówką warzywną albo ogórkami małosolnymi. Dzielimy go na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie lub na parze do miękkości.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2020/07/kotlety-z-kalafiora-i-kaszy-jaglanej/