Pozostałe kawałki obieram z mięsa i przerabiam na farsz do krokietów. Krokiety z kurczakiem i żółtym serem – przepis krok po kroku Składniki: Naleśniki: 400 ml mleka 50 g oleju roślinnego np. rzepakowy 2 jajka 200 g mąki pszennej szczypta soli Farsz: 2 upieczone udka z kurczaka 1 duża cebula 400 g pieczarek 100 g startego żółtego sera np. gouda tłuszcz spod pieczenia drobiu lub np. olej roślinny sos do kurczaka z czosnkiem, ja wybieram Roleskiego sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Krokiety z kurczakiem i żółtym serem podaję z sosem do kurczaka z czosnkiem. Krokiety z kurczakiem i żółtym lądują na naszym stole prawie za każdym razem, kiedy nie uda nam się pożreć całego pieczonego kurczaka. Podsmaż na tłuszczu spod pieczenia drobiu, jeżeli nie masz takiego na podorędziu, skorzystaj z oleju roślinnego lub masła. Opanierowane smaż na rozgrzanym oleju roślinnym po 2-3 minuty z każdej strony, do uzyskania ładnego, złotego koloru. A jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Do moich ulubionych dań należą te, do których przygotowania można wykorzystać składniki, które zostały nam z poprzedniego posiłku. Krok 1: przygotowanie naleśników Z podanych powyżej składników, za pomocą blendera, przygotuj ciasto naleśnikowe. Następnie smaż na rumiany kolor z obu stron.