Kopytka ruskie

Obiad
20.07.2020 9:39
Kopytka ruskie

Polecam Ci także przepisy: – naleśniki z jabłkami – pierogi z mięsem – pierogi z soczewicą – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi z szpinakiem i serem feta – pierogi z dynią i serem pleśniowym – zielone pierogi – leniwe KOPYTKA RUSKIE Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 1/2 kg ugotowanych ziemniaków – 400 g białego sera zmielonego (możesz użyć dobrej jakości sera do sernika) – pół cebuli – 1 łyżka oleju – 1 łyżeczka soli – 2 płaskie łyżeczki pieprzu (ja lubię dość pikantne, ale możesz dodać nieco mniej) – pół szklanki mąki pszennej + dodatkowa do podsypywania stolnicy – do podania: dodatkowa cebula podsmażona na oleju. W przepisie są 2 łyżeczki pieprzu bo dla mnie ruskie powinny mieć sporą ilość pieprzu, ale jeśli wolisz łagodne dania zmniejsz jego ilość, spróbuj i w razie potrzeby dodaj więcej 🙂 Do ziemniaków z serem dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj łyżką. Wyjmuj porcje ciasta i roluj je na blacie a następnie za pomocą nożna potnij rulony na kluseczki tworząc kopytka. Na patelnię dodaj 1 łyżkę oleju i zeszklij na nim cebulę. Pierogi ruskie kocham ponad wszystko, ale dlaczego nie wykorzystać tego farszu w innych daniach? Przygotowanie: Ugotuj ziemniaki i rozgnieć za pomocą tłuczka do ziemniaków na jednolite pure, bez większych grudek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/kopytka-ruskie/