Składniki: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 100 g. masła 3/4 szklanki cukru (150 g ) 250 g. mąki pszennej tortowej + mąka do podsypywania 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 2 jajka Wykonanie: Czekoladę posiekać nożem. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i schłodzić około godzinę w lodówce. W końcu dziewczyny z Domowej piekarni, zrobiły wydarzenie Ciasteczka, i tak mnie zmobilizowały :) Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 15 minut. Kiedy odwiedzą Was niespodziewani goście, takie ciasteczka, będą jak znalazł :) Kiedy przychodzi mi ochota, do kawy, czy herbaty, zawsze są pod ręką. Wykrawać foremką ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Po upieczeniu ciasteczka są miękkie, po wystudzeniu twardnieją. U mnie, było w sam raz . Często mam w puszce, lub słoiku swoje ciastka.