ciasto: 2,5 szkl mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki masła ok 3/4 szkl mleka 3 łyżki cukru 130g białego sera 1/2 łyżeczki soli 25g drożdży nadzienie: ok 400g jagód 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto; w razie potrzeby można dosypać więcej mąki bo widzę w komentarzach że dodajecie, ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1-1,5 godz do wyrośnięcia. układamy na blasze wyłożonej papierem złączeniem w dół; odstawiamy przykryte ściereczką na ok 20 minut. Przygotować nadzienie: wymieszać jagody z cukrem i mąką. do miski wsypujemy mąkę, robimy dołek wkruszamy drożdże, łyżeczkę cukru i zalewamy ciepłym mlekiem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia.