😉 Składniki: (na około 12 sztuk) 150 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko kilka łyżeczek cytrynowego nadzienia – u mnie Lemon Twist Kandy Lauretta kilka truskawek Przygotowanie: Mąkę, cukier puder, żółtko i posiekane masło umieszczamy w misce. Kruche babeczki pieczemy około 10-15 minut w 200 stopniach (czas zależy od piekarnika, babeczki należy obserwować by zbyt się nie spiekły). Kruche babeczki z truskawkami i cytrynowym nadzieniem Dziś zapraszam Was na prosty i szybki deser. Takie babeczki warto przygotować sobie np. z podwójnej porcji i przechowywać w puszce. Będą idealne, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście lub po prostu najdzie nas ochota na coś pysznego 😉 Schładzamy w lodówce przez godzinę lub około 30-40 minut w zamrażalniku. U nas niestety wciąż pada, ale na osłodę mamy babeczki Do tego ulubione nadzienie (dziś korzystam z gotowego), owoce i nic tylko delektować się weekendową kawą i pysznym deserem.