Bruschetta z pomidorami i bazylią

Przekąski

06.07.2020 13:14

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Z pomidorów usuń gniazdo nasienne wraz z sokiem pozostawiając twardy miąższ, a mozzarellę odsącz z zalewy – pokrój je w kostkę. Bazylię można dodać na dwa sposoby, zależnie od tego, jak lubisz – przed pieczeniem wymieszać z pomidorami i serem lub po upieczeniu posypać bruschettę świeżymi posiekanymi listkami. Jest smaczna, szybka i łatwa do zrobienia, dlatego doskonale nadaje się nie tylko na domowe śniadanie lub kolację, ale też śmiało można ją podawać gościom na imprezach😉 Składniki: 1 bagietka 2 średnie pomidory 1 kulka mozzarelli (około 125 g) łyżka oliwy z oliwek bazylia sól i pieprz Zamiast bazylii, możesz dodać czosnek, czarne lub zielone oliwki, szynkę parmeńską, cebulę, suszone zioła (bazylię, oregano, tymianek, zioła prowansalskie). Bruschetta, czyli taka kanapka na ciepło rodem z Włoch😉

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/bruschetta/