Sycący garnek

Obiad
01.07.2020 16:31
Sycący garnek

😁✌️ 3 porcje (1 ma ok. 580 kcal) czas przygotowania: ok. 25 minut (+ok. 30 minut gotowania) koszt: ok. 3.80 zł za porcję Składniki: 750 ml bulionu warzywnego 400 g przecieru pomidorowego 200 g fasoli czerwonej lub białej ugotowanej lub z puszki 3 marchewki 1 papryka 115 g ulubionej kaszy 1 cebula 15 g oliwy po 1 łyżce majeranku, oregano, słodkiej papryki sól i chili do smaku pieczywo do podania (ok. 250 g) Wykonanie: Do dużego garnka wsypać kaszę, zalać oliwą i podsmażyć chwilę (ok. 2 minuty). Dinner pot 3 servings (1 has about 580 kcal) time for prepafation: 25 minutes + 30 minutes of cooking Ingredients: 750 ml vegetable broth 400 g tomato puree 200 g red or white beans cooked or canned 3 carrots 1 red bell pepper 115 g favorite groats 1 onion 15 g olive oil 1 tablespoon marjoram, oregano, sweet pepper salt and chili to taste bread for serving (approx. 250 g) Instructions: Add groats into a large pot, pour in oil and fry for a while (for about 2 minutes). After this time, add beans, tomato puree and cook for another 15 minutes. Season with salt and chili to taste. Add finely chopped carrots and peppers. Fry for 3 minutes. Następnie dodajemy posiekaną cebulę i smażymy do zeszklenia (ok. 5 minut).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/sycacy-garnek/