Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Bartek
Obiad
30.06.2020 20:36
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Składniki na młodą kapustę zasmażaną z boczkiem: 1 główka młodej kapusty 1 duża cebula 150 g wędzonego boczku pęczek koperku 3/4 szklanki wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru świeżo zmielony pieprz do smaku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Przygotowanie: 1. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, a następnie dokładnie ją umyć. Zachęcam do wypróbowania najlepszego przepisu na młodą kapustę zasmażaną z boczkiem z dodatkiem koperku, póki sezon na młodą kapustę jeszcze trwa. Młodą kapustę zasmażaną z boczkiem i koperkiem przygotowuję bardzo często w sezonie, staram się korzystać z tego co daje nam wiosna. Młodą kapustę zasmażaną z boczkiem podawać z młodymi ziemniakami lub świeżym pieczywem. Dziś przygotowałam młodą kapustę zasmażaną z boczkiem z dodatkiem koperku. Młoda kapusta zasmażana z boczkiem podana tylko z ziemniakami już stanowi bardzo smaczny obiad. Następnie po łyżce, na patelnie przełożyć kapustę z boczkiem. Kapustę gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu, aż do miękkości – przez około 8 minut, od czasu do czasu zamieszać. Po usmażeniu zawartość patelni przełożyć do garnka z kapustą i gotować dosłownie 2-3 minuty. Zdecydowanie mój faworyt jeśli chodzi o dania z wykorzystaniem właśnie młodej kapusty, dla mnie to smak wiosny!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2020/05/mloda-kapusta-zasmazana-z-boczkiem/