Początkowo myślałam, że przyprawię całość ziołami i skropię odrobiną soku z cytryny, ale koniec końców w misce wylądował majonez i tak powstała sałatka, która fajnie sprawdziła się do zjedzenia na kolację, a na drugi dzień do zabrania do pracy. ps. z ketchupem też fajnie smakuje;) 1 op. kuskusu 1 i 3/4 szkl. Gdy czasu było niewiele, a ochota na sałatkę dosyć spora, zdecydowałam się na przygotowanie kuskusu z warzywami. bulionu 2 awokado Hass 1 zielony ogórek 2-3 pomidory pęczek rzodkiewek garść łuskanego słonecznika 2-3 łyżki majonezu zioła prowansalskie sól, pieprz Udostępnij Zapisz Dania na bazie kuskusu mają niewątpliwie tę zaletę, że są ekspresowe do przygotowania. Kuskus zalewamy gorącym bulionem (powinien sięgać około 1 cm ponad kaszę).