Kurczak z salsą brzoskwiniową z papryką i imbirem

Dorota

Obiad

29.06.2020 18:42

Kurczak z salsą brzoskwiniową z papryką i imbirem

Ilość porcji: 2 Składniki na mięso: 2 piersi z kurczaka 2 łyżki soli 2 łyżki oleju ¼ szklanki wody po 1 łyżeczce suszonych: bazylii, tymianku, imbiru Składniki na salsę: 2 małe brzoskwinie ½ papryczki chilli ½ czerwonej papryki ½ szalotki lub czerwonej cebuli sok z ½ cytryny 1 cm startego imbiru sól, pieprz ½ pęczka świeżej kolendry Przygotowanie: Zdrowy i lekki obiad na lato – filet z kurczaka z owocami Taki obiad, nie dość, że robi się szybko, to jest zdrowy i smaczny, lekki, nie obciąża żołądka. Mieszamy składniki marynaty, wkładamy do niej filety z kurczaka i pozostawiamy w lodówce na noc lub co najmniej na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Możecie wykorzystać pierś z kurczaka – wybierzcie kurczaka hodowanego paszami bez dodatku GMO albo filet z indyka. ten kurczak z salsą brzoskwiniową z dodatkiem papryki, chilli i imbiru jest lekki i rześki, jak ciepłe lato. Ja podałam mojego kurczaka z komosą ryżową, możecie podać go samego albo z ziemniakami lub kaszą bulgur. Kurczak z salsą brzoskwiniową z papryką i imbirem Ale od czasu do czasu lubię zjeść dobrej jakości drób, a najbardziej lubię łączyć go z kwaskowatym smakiem owoców.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/kurczak-z-salsa-brzoskwiniowa-z-papryka-i-imbirem/