Limonkowe placuszki twarogowe

Magdalena
Śniadania
26.06.2020 15:53
Limonkowe placuszki twarogowe

Składniki: - 230 g półtłustego twarogu - 10 łyżek mąki pszennej - 1 łyżka soku z limonki - 1 jajko klasy M - 3 łyżki cukru - olej do smażenia Do podania: - AlleDobre! Placuszki smażymy na oleju (średni płomień, olej u mnie wypełnia dno małej patelni) z obu stron. Dziś podkreślę tylko, że jest: - bez oleju palmowego, - bez dodatku soli, - bez konserwantów i barwników, - zamiast cukru dodano maltitol. A wracając do twarogowych placuszków z dodatkiem soku z limonek… Z masy w dłoniach formujemy małe placuszki (dłonie można zwilżyć zimną wodą lub oprószyć mąką). Taki krem idealnie smakuje z plackami, naleśnikami, babeczkami, jako dodatek do deserów lub smarowidło 😉 A do podania… nasze nowe słodkie odkrycie jakim jest krem orzech laskowy&kakao AlleDobre! od Sweet Mill Polecamy! Układamy na ręcznikach papierowych i odsączamy z nadmiaru oleju. Krem orzech laskowy&kakao od Sweet Mill Przygotowanie: Do miski przekładamy cały twaróg, rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy cukier, sok z limonki i wbijamy jajko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/limonkowe-placuszki-twarogowe/