Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 pełna łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 2 jajka 2 łyżki miodu 3/4 szklanki wody gazowanej 1/2 szklanki oleju 4 łyżki powideł (dałam czekośliwkę) Pamiętajcie, żeby miseczka w której roztapiacie czekoladę, nie dotykała wody, bo czekolada może się zważyć. Polewa: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 2-3 łyżki mleka Wykonanie: Wystarczy wymieszać w misce składniki, suche i mokre. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 50-55 minut. Ja zrobiłam polewę czekoladową, ale można posypać cukrem pudrem. Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, to zapraszam. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia.