Nie dostaniecie takich w sklepie – to jest pewne. Domowe bułki do hot dogów Domowe bułki do hot dogów – składniki na około 16 sztuk: 900 g maki pszennej uniwersalnej pół szklanki maki żytniej 720 mak do posypania 4 duże jaja lub 5 małych pół kostki świeżych drożdży, czyli 50 g 250 ml wody 150 ml pełnego mleka 60 g masła dwie łyżki cukru łyżeczka soli. Zobacz podobne przepisy: Bułki pszenne na drożdżach Najlepsze bułki do hamburgerów Rogale z makiem Tureckie chlebki do nadziewania Man tou w dwóch wersjach Do miski z mąką dodać jajka (z wyjątkiem jednego białka, które zostawiamy do pomalowania przed pieczeniem bułeczek). Piec z nagrzanym do 180 stopni piekarniku z włączonym termoobiegiem przez 22 minuty lub do momentu aż będą złote. Domowe bułki do hot dogów – wykonanie: Do miski przesiać mąki, dołożyć sól, cukier i połączyć. Przygotowanie wcale nie jest trudne, a od czasu do czasu warto przygotować domowy fast food na pysznych bułkach. Bułki posmarować białkiem rozrobionym z odrobiną wody i posypać makiem. Domowe bułki do hot dogów – pulchne, mięciutkie i lekko chrupiące.