🙂 Składniki: około 1/4 główki białej kapusty 2 małe marchewki 1/2 cebuli 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 1 i 1/2 łyżeczki soku z cytryny pieprz (u mnie kolorowy z młynka) do smaku sól do smaku Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy. Dziś dzielę się z Wami prostym, wręcz tradycyjnym przepisem na surówkę z białej kapusty. Następnie dodajemy startą lub drobno poszatkowaną cebulę, oliwę z oliwek, cukier, sok z cytryny i pieprz. Surówkę z białej kapusty najlepiej przygotować minimum 30 minut przed obiadem. Surówka z białej kapusty – prosty przepis. Dzięki niej w prosty i bardzo szybki sposób mogę cieniutko poszatkować kapustę, drobno zetrzeć marchewkę i cebulę. Odstawiamy na kilka minut, po czym odciskamy płyn. Dodajemy obrane i starte marchewki, całość wstępnie solimy.