Klasyka ale jaka pyszna 🙂 Składniki/2 porcje: jajko, 3 łyżki cukru, cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 1/2 szklanki mąki, 190 g jogurtu naturalnego 2 jabłka, cukier puder i cynamon do posypania, szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plastry. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Do miski wbijamy jajko, szczyptę soli, cukier i cukier wanilinowy. Słodki podwieczorek, szybki obiad dla dzieciaków, małe co nieco na ponure dni?
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/puszyste-racuchy/