Kotlety twardowskiego

Bartek
Obiad
16.06.2020 20:47
Kotlety twardowskiego

Składniki na kotlety Twardowskiego: 4 kotlety schabowe 100 g masła 1 szklanka żółtego startego sera (o poj. 250 ml) sól, pieprz kolorowy, świeżo mielony 1 jajko mąka do obtoczenia roladek bułka tarta do obtoczenia roladek olej do smażenia Przygotowanie: 1. Masło wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy w temperaturze pokojowej, aż zrobi się miękkie. Tak przygotowane roladki podsmażamy na patelni z każdej strony na złoty kolor, a następnie dusimy pod przykryciem około 10 minut. Każdy kotlet obtaczamy w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Te panierowane roladki skrywają w sobie masło oraz żółty ser są naprawdę bardzo smaczne, soczyste i dość łatwe w przygotowaniu. Kotlety Twardowskiego czyli pomysł na pyszny obiad z wykorzystaniem schabu, coś innego niż tradycyjne kotlety. Można je również zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 10-15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2018/04/kotlety-twardowskiego/