Polecam :) Składniki ( dla 3 osób ) - 15 dag makaronu typu łazanki - 10 dag boczku wędzonego - 20 dag cienkiej kiełbasy - 6 średnich pieczarek - 1 cebula - pół główki młodej kapusty - koperek - pół łyżeczki kminku mielonego - pół łyżeczki otartego majeranku - sól, pieprz do smaku Wykonanie Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu, odcedzam. Smacznego :) Dla miłośników młodej kapusty podaję niżej kilka moich sprawdzonych przepisów: ( kliknij w link a przejdziesz do przepisu ) https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/bigos-z-modej-kapusty-smaczne-szybkie.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/moda-kapusta-duszona-na-masle-z.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/04/moda-kapustka-duszona-wg-mojej-mamy.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2017/07/moda-kapusta-duszona-na-masle-z-papryka.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2016/05/goabki-z-modej-kapusty-tradycyjne-z.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2017/05/pulpeciki-w-modej-kapuscie-lekkie.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2016/04/wiosenna-surowka-z-modej-kapusty.html http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2019/07/chopski-garnek-z-moda-kapusta.html Boczek kroję w paseczki, kiełbasę i pieczarki w półplasterki, cebulkę w kostkę, kapustę szatkuję, koperek siekam. W dużej, głębokiej patelni podsmażam boczek, do wytopionego dodaję kiełbasę, kolejno pieczarki i cebulę. Dziś zapraszam na wiosenne łazanki z dodatkiem młodej kapusty, boczku, kiełbasy i pieczarek. Kiedy całość się zrumieni do zawartości patelni dodaję poszatkowaną kapustę i dolewam około pół szklanki gorącej wody.