Biała kiełbasa w młodej kapuście Pyszne danie na kolacje z białą kiełbasą i młoda kapustką Składniki: · 1 główka kapusty młodej · 2 marchewki · 1 łyżka Vegety · 1 kg kiełbasy białej · 2 papryki czerwone · Puszka kukurydzy · 200 ml przecieru pomidorowego · 2. Do kapusty dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew i wsypujemy Vegetę. 3. Kiełbasę kroimy w 2 cm plasterki i przesmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do kapusty. Na koniec dodajemy odlaną z zalew kukurydzę oraz przecier, doprawiamy solą oraz papryką ostrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody. Papryka ostra · 1 łyżka mąki pszennej · Olej do smażenia
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/06/biaa-kiebasa-w-modej-kapuscie.html