Z ciasta uformować wałek o średnicy ok 6-7 cm, owinąć w torebkę foliową i włożyć na minimum godzinę do lodówki (można na całą noc). Kruche maślane ciastka z czekoladą 250 g masła 350 g mąki 1/2 szklanki cukru 1 czekolada (gorzka albo deserowa) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka jogurtu Masło pociąć na kawałki. Dobry przepis na kruche, maślane ciastka z czekoladą przyda się w każdym w domu. Trzeba tylko pamiętać, że ciasto musi poleżeć w lodówce, więc idealnie je przygotować dzień wcześniej, lub wziąć poprawkę na godzinne leżakowanie. Dodać masło i jogurt i wyrobić ciasto ( wyrabiać tylko tyle aż składniki się połączą w zwartą i gładką masę). Czekoladę pokroić na drobne kawałeczki - dodać do ciasta i wmieszać delikatnie w ciasto.