Bigos z młodej kapusty i kiełbasy

kardamonovy
Obiad
05.06.2020 10:46
Bigos z młodej kapusty i kiełbasy

Składniki: 1 główka młodej kapusty 200 g ulubionej kiełbasy (ja użyłam cienkiej) 1 marchewka 1 duża cebula pół szklanki wody pęczek koperku 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego sól pieprz olej rzepakowy Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na największych oczkach marchewkę, mieszamy i smażymy na wolnym ogniu około 3 minuty. Bigos z młodej kapusty z kiełbasą robiłam w tym sezonie już trzy razy. Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, smażymy chwilę. Bigos zjedliśmy z ciemnym pieczywem, ale jak sobie teraz tak pomyślę, młode ziemniaki sprawdziłyby się chyba lepiej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/bigos-z-mlodej-kapusty-i-kielbasy/