Składniki: 6 udek z kurczaka 250 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3 ząbki czosnku sól pieprz Jogurt mieszamy z przyprawami i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Po tym czasie wkładamy je do naczynia żaroodpornego (razem z marynatą) i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Z przyprawami możecie pokombinować sami, spokojnie można do marynaty dodać curry, imbir, zioła prowansalskie, co tam Wam przyjdzie do głowy. Nawet nie pamiętam skąd przypałętał się pomysł zrobienia udek w kurczaka w ten sposób. Udka podałam z ciemnym ryżem i szybką surówką z kapusty, kukurydzy i natki. Udka wrzucamy do miski i zalewamy marynatą, odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc).