Składniki na dużą tortownicę: 4 całe jajka 120 gram masła 150 gram mąki (użyłam ryżowej i kukurydzianej) 80 gram erytrolu zmielonego na puder 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody Wykonanie: Całe jajka ubić z dodatkiem erytrolu na puszystą i gęstą masę. Wyszło jej trochę za dużo, wykorzystałam połowę, resztę zamrozilam, ale jak kto lubi można użyć całej :) Owoce: 200-300 gram truskawek pokrojonych 3 łodygi rabarbaru (pokrojone) Kruszonka: 100 gram mąki 80 gram masła erytrol do smaku Ciasto wylać na blachę, obłożyć owocami, posypać kruszonką i piec ok. 40 min. w 160 stopniach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.jellyfisher.com/2020/05/ciasto-z-truskawkami-rabarbarem-i.html?m=1